Villenpirtti

Asumispalvelua asunnottomille

Fyysiset tilat ja sijainti

Katto-Kodit tarjoaa vuokra-asuntoja asunnottomille vantaalaisille henkilöille asumisyksikössään Villenpirtissä Vantaalla Vantaankoskella.
Villenpirtissä on yhteensä 20 asukaspaikkaa ja asuminen tapahtuu 3 hengen soluissa. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja jokaisessa solussa on oma keittiö ja kylpyhuone. Lisäksi Villenpirtissä on kaksi yksiötä omalla sisäänkäynnillä, keittiöllä ja kylpyhuoneella.

Villenpirtti on kaksikerroksinen pienkerrostalo. Talon kellarikerroksessa on pesutuvan lisäksi sauna ja ryhmätoimintatila.

Asumisyksikkö sijaitsee rauhallisella alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Villenpirtin yhteydessä tarjoamme asumista hajautetusti sijotetuissa tukiasunnoissa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita tai 4h ja keittiö, jotka toimivat ryhmäkodin tapaan soluasuntoina. Asunnot sijaitsevat Martinlaakson, Myyrmäen ja Kaivokselan ympäristössä. Riippuen asiakkaan tilanteesta asunnot tarjoavat ratkaisun tilapäiseen asunnon tarpeeseen tai vaihtoehtoisesti tarjoamme asumisen yhteydessä enemmän tukea esim. asumiseen liittyvissä asioissa, asioinneissa, jatkoasumisen järjestämisessä tai muiden palvelujen piiriin ohjautumisessa.

Tukiasuntoihin ohjaudutaan samaan tapaan kuin muihinkin asumismuotoihin.
Hajautetusti sijoitettuja tukiasuntoja voi tiedustella Villenpirtin numerosta 020 7497 240.

Lue ohjeet haastatteluajan ja asunnon hakemiseen täältä.

Asukasmäärittely

Villenpirtin asiakkaat ovat vantaalaisia asunnottomia henkilöitä.
Asuminen Villenpirtissä on tilapäistä. Villenpirttiin asiakkaat ohjautuvat sosiaalitoimen lähettäminä. Asiakkaiden tulee selviytyä normaaleista arkielämän askareista kuten ruokahuollosta, lääkehuollosta, jos lääkitystä on, henkilökohtaisen hygienian hoidosta ja ympäristön siisteydestä huolehtimisesta, itsenäisesti. Henkilökunta ohjaa Villenpirtissä asumiseen liittyvissä asioissa tarvittaessa. Jokaiselle asiakkaalle tehdään oma vuokrasopimus.

Henkilökuntamme neuvoo sinua kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi autamme ja neuvomme toimeentuloon liittyvissä asioissa, tukien- ja etuuksien hakemiseen liittyvissä asioissa sekä asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa ja asuntohakemusten täyttämisessä. Meiltä on mahdollista saada lausuntoja asumisen ja vuokranmaksun sujumisesta jatkoasumisen tueksi.

Kohtaamme jokaisen asiakkaan ja tilanteen yksilöllisesti ja pohdimme yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa sosiaalitoimen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa jatkoasumiseen liittyviä ratkaisuja.

Liikuntarajoitteiselle asiakkaalle Villenpirtin ei sovellu runsaiden rappusten vuoksi.

Asuminen

Vapaita asukaspaikkoja voi tiedustella numerosta 020 7497 240.

Kaikki Villenpirttiin tulevat asukkaat haastatellaan ennen asumispaikan myöntämistä ja muuttoa. Haastatteluajan voi varata joko asukasehdokkaan sosiaalityöntekijä tai asukas itse sosiaalityöntekijän luvalla.
Alkuhaastattelussa selvitetään asukasehdokkaan asumistilannetta ja muita asumiseen vaikuttavia tekijöitä.

Villenpirtissä henkilökunta paikalla arkisin klo 10 -14 välisenä aikana.
Kaikkina muina aikoina asukkaat tavoittavat työntekijän päivystyspuhelimesta. Yksikössä työskentelee lähihoitajia ja sosionomeja.
Keskimääräinen asumisaika Villenpirtissä on n. 5 kk.