Villenpirtti

Asumispalvelua asunnottomille

Tarvitsetko uuden osoitteen elämälle. Paikan, jossa rauhoittua ja järjestellä asioita omassa turvallisessa ympäristössä. Paikkaa, jossa sinuun uskotaan ja jossa sinua tuetaan omissa tavoitteissasi. Paikkaa, jossa sinut kohdataan lämmöllä.

Tervetuloa Villenpirttiin ja Katto-kodit tukiasuntoihin

Kriisi- ja tuettua asumista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Villenpirtti ja Katto-kodit tukiasunnot tarjoavat asukkaalleen paikan rauhoittua turvallisessa ympäristössä ja järjestellä asioita. Asuminen tuetussa asumisessa on luonteeltaan tilapäistä ja tavoitteena on löytää oma, pysyvä asunto mahdollisimman nopeasti. Tässä ja kaikissa muissa asioissa, joita elämässä on tullut ja tulee eteen, sinua auttaa osaava henkilökunta, joka on paikalla arkisin klo 8-15.40. Muina aikoina tavoitat Katto-kotien ohjaajan päivystyspuhelimesta numerosta 020 7497 230. Asukkaiden asumisajat vaihtelevat muutamasta viikosta pariin vuoteen asukkaan yksilöllisen tilanteen mukaan.

Tuetussa asumisessa asuminen perustuu vuokrasopimukseen. Henkilökunta työskentelee asukkaiden kanssa tiiviisti – kunkin yksilöllisen tarpeen mukaan. Asumisen aikana tehdään tiivistä yhteistyötä sosiaalitoimen ja muun verkoston kanssa löytääksemme jokaiselle asiakkaalle uuden, pysyvän osoitteen ja kestävän, valoisan tulevaisuuden.

Tilat ja sijainti

Villenpirtissä on yhteensä 20 asukaspaikkaa ja asuminen tapahtuu 3 hengen soluissa. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja jokaisessa solussa oma kylpyhuone. Talossa on kaksi keittiötä yhteisessä käytössä. Lisäksi Villenpirtissä on yksi yksiö omalla sisäänkäynnillä, keittiöllä sekä kaksio omalla keittiöllä ja kylpuhuoneella. Villenpirtti on kaksikerroksinen pienkerrostalo. Talon kellarikerroksessa on pesutuvan lisäksi sauna ja ryhmätoimintatila. Asumisyksikkö sijaitsee rauhallisella alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Katto-kodit tukiasunnot ovat hajautettuja asuntoja normaalissa asuntokannassa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita tai kolmioita. Asukaspaikkoja tukiasunnoissa on n. 40. Asunnot sijaitsevat Vantaalla, Järvenpäässä ja Espoossa. Espoon asunnot ovat keväällä 2018 valmistuneita asuntoja täysin uudessa taloyhtiössä lähellä Espoon keskusta. Asunnot ovat valoisia, siistejä ja sijaitsevat rauhallisella paikalla lähellä kaikkia palveluita.  

Asukkaaksi Villenpirttiin ja tukiasuntoihin

Villenpirtin ja Katto-kodit tukiasuntojen palvelut on tarkoitettu tilapäisesti asunnottomana oleville henkilöille. Asukkaaksi otetaan miehiä ja naisia. Meille on mahdollista muuttaa myös lemmikkieläimen kanssa. Soita, ja kysy lisää!

Asuminen Villenpirtissä ja tukiasunnoissa edellyttää sosiaalityöntekijän tekemää kriisiasumisen- tai sijoittavan työryhmän tuetun asumisen päätöstä sekä sosiaalitoimen asiakkuutta. Kun olet ilman asuntoa, ole yhteydessä sosiaalityöntekijääsi ja sen jälkeen tavoitat meidät numerosta 020 7497 240. Asumaan pääset nopeasti heti, kun paikkoja on vapaana.