Paavonpirtti

Asumispalvelua asunnottomille

Paavonpirtti

Fyysiset tilat ja sijainti

Katto-Kodit tarjoaa tuettua tilapäistä asumista, kriisiasumista ja palveluasumista asumisyksikössään Paavonpirtissä Konalassa Helsingissä.

Paavonpirtin toimipisteessä on 15 asiakaspaikkaa. Kaikilla asukkailla on oma huone. Jokaisessa solussa on oma keittiö, tarvittava määrä wc- ja suihkutiloja, yhteistä oleskelutilaa ja pyykinpesutilat. Talon alakerrassa on vielä lisäksi keittiö, sauna ja runsaasti oleskelu- ja harrastetilaa.

Kaiken kaikkiaan talossa on yli 700m2, joten tilaa on runsaasti monenlaisiin aktiviteettihin.

Talon ylimmän kerroksen solu sopii lievästi liikuntarajoitteisille. Kaikki toiminnot ovat yhdessä tasossa ja uloskäynti on katutasoon.

Paavonpirtti sijaitsee Konalassa rauhallisella alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kiinteistössä on runsas, vihreä piha-alue asukkaiden käytössä.

Lue ohjeet haastatteluajan ja asunnon hakemiseen täältä.

Asukasmäärittely

Paavonpirtin asiakkaat ovat vantaalaisia asunnottomia henkilöitä. Asuminen Paavonpirtissä on tilapäistä. Paavonpirttiin asiakkaat ohjautuvat sosiaalitoimen lähettäminä.

Katto-kodeille muuttoon tarvitaan aina sosiaalitoimen hyväksyntä.

Päihdehuollon asumispalvelun asukkaan kanssa tehdään asumissopimus ja hänen tulee sitoutua asumisyksikön sääntöihin ja periaatteisiin. Henkilökunta ohjaa Paavonpirtissä asumiseen liittyvissä asioissa tarvittaessa.

Henkilökuntamme neuvoo sinua kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi autamme ja neuvomme toimeentuloon liittyvissä asioissa, tukien- ja etuuksien hakemiseen liittyvissä asioissa sekä asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa ja asuntohakemusten täyttämisessä. Meiltä on mahdollista saada lausuntoja asumisen ja vuokranmaksun sujumisesta jatkoasumisen tueksi.

Vapaita asukaspaikkoja voi tiedustella numerosta 020 7497 240.

Kaikki Paavonpirttiin muuttavat asiakkaat haastatellaan ennen asumispaikan myöntämistä ja muuttoa. Haastatteluajan voi varata joko asukasehdokkaan sosiaalityöntekijä tai asukas itse sosiaalityöntekijän luvalla. Alkuhaastattelussa selvitetään asukasehdokkaan asumistilannetta ja muita asumiseen vaikuttavia tekijöitä.

Paavonpirtissä henkilökunta on paikalla arkisin pääsääntöisesti klo 8
-15.40 välisenä aikana. Kaikkina muina aikoina asukkaat tavoittavat työntekijän päivystyspuhelimesta. Yksikössä työskentelee lähihoitajia ja sosionomeja.
Keskimääräinen asumisaika Paavonpirtissä on n. 5 kk.