Ollinpirtti

Päihdehuollon asumispalvelua

Fyysiset tilat ja sijainti

Katto-Kodit tarjoaa päihdehuollon asumispalvelua kahdessa erillisessä kiinteistössä Itä- ja Länsi-Pakilassa. Ollinpirteissä on yhteensä 24 asiakaspaikkaa. Jokaisella asukkaalla on oma lukollinen huone. Talosta riippuen asukkaat elävät joko soluissa jakaen kahden tai komen muun asukkaan kanssa keittiön ja kyplyhuoneen.

Toisessa kiinteistössä asukkailla on yhteiskäytössä keittiö-, oleskelu- ja peseytymistilat. Molemmat kiinteistöt sijaitsevat rauhallisella pientaloalueella, hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä.

Ollinpirtin toimintaan liittyvissä asioissa (esim. asukaspaikkatiedustelut, alkuhaastattelut, tutustumiskäynnit) voitte olla yhteydessä suoraan asumisyksikköön puh. 020 7497 230 tai ollinpirtti@kattokodit.fi

Lue ohjeet haastatteluajan ja asunnon hakemiseen täältä.

Asukasmäärittely

Ollinpirttiin asukkaaksi tulevan henkilön tulee selviytyä itsenäisesti liikkumisestaan, pukeutumisestaan, peseytymisestään, ruuanlaitosta ja kaupassakäynnistä. Asukkaan tulee kyetä huolehtimaan itsenäisesti mahdollisen lääkityksensä ottamisesta. Henkilökunta auttaa lääkkeiden hankkimisessa, niiden säilyttämisessä ja lääkkeiden jakamisessa viikkodosettiin. Kaksoisdiagnoosiasiakas voi asua Ollinpirtissä, mutta korvaushoidossa oleva henkilö ei. Liikuntarajoitteiselle asiakkaalle Ollinpirtti ei sovellu runsaiden rappusten vuoksi.

Asuminen ja kuntoutus

Vapaita asukaspaikkoja voi tiedustella 1.3.2014 alkaen suoraan yksiköstä, numero 020 7497 230.

Kaikki Ollinpirttiin tulevat asukkaat haastatellaan ennen asumispaikan myöntämistä ja muuttoa. Haastatteluajan voi varata joko asukasehdokkaan sosiaalityöntekijä tai asukas itse sosiaalityöntekijän luvalla. Alkuhaastattelussa selvitetään asukasehdokkaan asumistilannetta, hoitokontakteja sekä motivaatiota siirtyä päihteettömään asumiseen.

Ollinpirtissä henkilökunta paikalla arkisin klo 8-18 välisenä aikana 7,5 tuntia päivässä. Kaikkina muina aikoina asukkaat tavoittavat työntekijän päivystyspuhelimesta. Yksikössä työskentelee lähihoitajia ja sosionomeja.
Asumisen alkaessa painopiste on retkahtamisen ehkäisyssä. Keskitymme toimeentulon turvaamiseen, avohoitokontaktin syntymiseen ja viikko-ohjelmaan kiinnittymiseen. Ensimmäisen viikon aikana tutustutaan taloon ja sen toimintatapoihin eikä tarvetta asioida talon ulkopuolella juurikaan ole. Asumisen ja kuntoutumisen edetessä ajankohtaiseksi tulee myös jatkoasumisen suunnittelu. Vaikka asumisaikaa ei rajatakaan, on kaikilla asukkailla tavoitteena siirtyä itsenäiseen asumiseen Ollinpirtistä.

Lue lisää Ollinpirtin viikko-ohjelmasta ja kuntoutuspalvelusta tästä.