Asumaan Katto-Kotiin

Näin haet asumispalveluun

Katto-Kodit tarjoaa tilapäisen asunnon välittömässä asunnon tarpeessa olevalle. Ennen asukkaaksi tuloa haastattelemme kaikki asiakkaat. Haastatteluajan asunnottomien asumispalveluun voit varata numerosta 020 7497 240 ja päihdehuollon asumispalveluun numerosta 020 7497 230 tai oheisella lomakkeella.

Asuminen Katto-Kotien tilapäisen asumisen yksikössä edellyttää sosiaalitoimen hyväksyntää. Ole siis yhteydessä sosiaalityöntekijääsi ennen haastatteluajan varaamista.

Kun tulet haastatteluun, ota mukaan henkilöllisyystodistus. Asunnottomien asumispalveluun hakeutuvat asiakkaat haastattelemme Villenpirtin asumisyksikössämme.

Päihdehuollon asumispalvelu on tarkoitettu päihdehuollon asiakkaille, jotka pyrkivät päihteettömyyteen. Alkuhaastattelussa selvitämme asumistilannettasi, hoitokontakteja sekä motivaatiota siirtyä päihteettömään asumiseen. Haastattelut tapahtuvat Ollinpirtin asumisyksikössämme.

Haastattelun jälkeen olemme yhteydessä sosiaalitoimeen ja pyydämme muuttolupaa asiakkaalle. Kun muuttolupa on myönnetty, tarjoamme asiakkaalle paikkaa heti, kun sopiva paikka vapautuu.

Kaikki Katto-kotien asumisyksiköt ovat päihteettömiä.

Kun muutat asumispalveluun 

Teemme kaikkien asiakkaiden kanssa vuokrasopimuksen (Ollinpirtissä Asumissopimuksen). Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä asukas sitoutuu allekirjoituksellaan noudattamaan Katto-Kotien asumissääntöjä.

Kaikki asukkaat saavat avaimen omaan huoneeseen sekä kulkupoletin ulko-oviin ja yleisiin tiloihin. Avainten luovutuksen yhteydessä tulee suorittaa 90€:n avain- ja siivouspantti, jonka palautamme asiakkaalle poismuuton yhteydessä.

Asukashuoneet ovat perusvarusteltuja. Huoneissa on sänky, yöpöytä, vaatekaappi ja tuoli. Asukkaat saavat tuoda omia tavaroitaan huoneeseen tilojen edellyttämissä puitteissa. Asukkaiden tavaroiden varastointiin meillä ei ole mahdollisuutta.

Palveluun kuuluu yhteiskeittiöiden perusvarustelu, siivousvälineet- ja aineet, liinavaatteet ja lakanat sekä wc paperit.

Kaikissa asumisyksiköissä on pyykinpesumahdollisuus.