Katto-Kodit

Osoite elämälle

Kodit

Katto-Kodit tarjoaa tilapäistä ja lyhytaikaista vuokra-asumista asunnottomille henkilöille kolmessa eri toimipisteessä. Palvelut on suunnattu vailla vakinaista asuntoa oleville henkilöille, jotka haluavat valita päihteettömän asumismuodon. Katto-Kodeilla on lisäksi hajautettuja tukiasuntoja normaalissa asuntokannassa.

Katto-Koti-asuntoa haetaan sosiaalitoimen ohjaamana.

Asuminen

Asukkaan muuttaessa Katto-Kodit-yksikköön hänen kanssaan tehdään määräaikainen vuokrasopimus ja asiakas sitoutuu asumisyksikön sääntöihin. Asiakas saa avaimen perusvarusteltuun omaan huoneeseen sekä kulunvalvontapoletin ulko-oviin ja yleisiin tiloihin. Huoneen peruskalustukseen kuuluu sänky, yöpöytä, tuoli ja vaatekaappi. Liinavaatteet, lakanat ja siivoustarvikkeet ym. kuuluvat palvelun hintaan.    

Katto-kodeilla henkilökunta paikalla/ tavoitettavissa arkisin ja viikonloppuisin klo 8 - 15.40 välisenä aikana. Muina aikoina asukkaat tavoittavat työntekijän päivystyspuhelimesta.  Yksiköissä työskentelee lähihoitajia ja sosionomeja.

Katto-Kodit

Miksi olemme mukana ja millaiseksi näemme tehtävämme.

Katto-Kotien taustavoimilla ja henkilöstöllä on pitkä kokemus ihmisen auttamisesta ja asumispalveluiden järjestämisestä. Me Katto-Kodeissa pystymme auttamaan vaikeuksissa olevia kanssaihmisiä. Usein siihen tarvitaan turvapaikka, oma koti ja uusi suunta elämälle. 


Uusi suunta vaatii uuden mahdollisuuden. Se edellyttää kannustusta, luottamusta ja usein myös ammattilaisten tukea. Katto-Kodeissa kunnioitetaan ihmistä yksilönä  ja autamme häntä hyödyntämään sisäisiä voimavarojaan. Yhdessä toimien uuden suunnan löytäminen ja itsenäinen hyvä elämä on mahdollista. Oma ”Katto-Koti -osoite” on tuon jälleenrakennuksen yksi peruskivi.

Katto-Kodit tarjoaa uusia alkuja

Katto-Kotien hyvä maine perustuu osaavaan henkilökuntaan, ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen sekä kokemuksen tuomaan viisauteen. Niiden avulla on pärjätty ennenkin ja niiden avulla pärjätään myös tulevaisuudessa.